Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

«Управління освітнім проектом: від ідеї до залучення грантів»

26-27 лютого 2018 року на базі факультету фізики, математики та інформатики проходили тренінги по написанню освітніх проектів: «Управління освітнім проектом: від ідеї до залучення грантів». Активними учасниками тренінгу стали викладачі всіх кафедр нашого факультету, а саме к.п.н., доц. Терещук С.І., Декарчук М.В., Гнатюк О.В., к.ф.-м.н., Поліщук Т.В. та ст.. викл. Колмакова В.О. Два дні старанної та плідної роботи допомогли учасникам тренінгу (викладачам університету) розібратися у особливостях створення власного освітнього проекту та аплікувати його для фінансування.

В ході тренінгу було розглянуто наступні теми: - Стратегічний план розвитку освітньої установи. - Проектний підхід в реалізації стратегії. - Види освітніх проектів. - Проблематізація в освітньому проекті. - Генерація ідей. - Цілі та завдання проекту. - Продукт / послуга і результат проекту. - Визначення бенефіціарів проекту. - Цільова аудиторія проекту. - Бізнес-модель проекту. - Етапи реалізації проекту. - Базові критерії фінансової аналітики проекту. - Аплікація проектів (заявка). - Актуальні європейські методики формування і розвитку команди. - Методи визначення потенціалу, індивідуально-психологічних, організаційних та професійних цінностей членів команди. - Робота з проблемними ситуаціями в проектному підході. - Інвестиційна привабливість проекту. - Soft skills презентацій проекту експертам, донорам, інвесторам. - Залучення грантів та інших джерел фінансування. - Формування організаційної структури проекту. - Розробка бізнес-процесів. - Опис посадових обов'язків.

Кожен учасник вийшов зі створеним та пропрацьованим проектом, із багажем знань про формування ефективної команди для роботи, із мотивацією створювати та покращувати! Бажаємо всім учасникам тренінгу втілити в життя ці напрацювання та залучити донорів! Дякуємо команді тренерів Центру Компетенцій м. Київ: Бистровій Олії Олександрівні та Чайці Маргариті Сергіївні за отримані не тільки нові знання, уміння, але й море нових ідей, рекомендацій щодо їх втілення. Бажаємо Вам розвитку та процвітання!