Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Науково-практична конференція «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ»

У рамках тижня математики, 6 листопада 2019 року відбулася VI студентсько-учнівська науково-практична конференція «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ»  . Робота конференції була організована за двома тематичними напрямами:
  1. Математика у звичаях та традиціях народів світу (керівник – ст. викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Людмила Благодир ).
  2. Математичне моделювання при розв’язувані прикладних задач (керівник – к. ф.-м. н., доц. Тетяна Поліщук).
У роботі конференції взяло участь понад 20 учнів загальноосвітніх шкіл м. Умань та навколишніх районів та близько 15 студентів закладів вищої освіти м. Умань.
Робота конференції розпочалася з вітального слова декана факультету фізики, математики та інформатики, к.п.н., проф. Тетяни Махомети та завідувача кафедри вищої математики та методики навчання математики, к.ф.-м.н., доц. Тетяни Поліщук.
Великий інтерес в учасників конференції та гостів викликали доповіді присвячені математичним традиціям та звичаям різних народів світу: Оксана Ярова  "Математика у фольклорі", Софія Коваленко, Володимир Майборода "Математика: відкриття впродовж століть. Головоломки світу", Вікторія Протасова "Культ числа в традиціях та звичаях давніх греків" та інші.
Молоді дослідники підняли питання використання сучасних ІКТ при моделюванні та розв'язувані прикладних задач: Наталія Юрченко "Розв'язування задач прикладного змісту у вивченні математики", Тетяна Кабанюк "Моделювання прикладних задач в  Geogebra 6.0", Сергій Тритяк "Моделювання прикладних задач математичного аналізу в Geogebra 6.0" , Юля Зінченко "Візуалізація області зміни декількох змінних в Geogebra 6.0".  Жваві обговорення викликала робота Світлани Дзяловської  "Математика та подорожі", в якій за допомогою інструментів пакету динамічної математики Geogebra 6.0 запропоновано розв'язок задачі про відшукання найкоротшого маршруту подорожі шести містами  Європи та розрахунку найдешевшої вартості квитків. 
Логічним завершенням роботи конференції стало підведення підсумків та вручення сертифікатів учасникам.
Дякуємо всі учасникам! До нових зустрічей!