Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відбулася VII науково-практича конференція «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ»

VIІ науково-практична конференція

«МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ»

Традиційно, у на початку листопада відбулася VIІ студентсько-учнівська науково-практична конференція «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ» (03.11.20р.).

   Робота конференції була організована за двома тематичними напрямами:

  1. Математичні відкриття, які змінили світ ( керівник – к. ф.-м. н., доц. Тетяна Поліщук).
  2. «Жива» геометрія (керівник – к. пед. н., доц. Людмила Благодир).

Приємно зазначити, що в умовах карантинних обмежень, учасниками конференції стало понад 20 учнів та студентів закладів загальної середньої освіти і вищої освіти м. Умань та навколишніх районів. На початку роботи конференції до учасників з вітальним словом звернулась  завідувачка кафедри вищої математики та методики навчання математики, к. ф.-м. н., доцент кафедри Тетяна Поліщук. Великий інтерес в учасників конференції викликали доповіді присвячені визначним математичним відкриттям та вченим, які працювали над ними: Поліна Удовенко  "Архімед - геніальний математик, фізик, інженер, винахідник та астроном", Діана Волосажир "Видатні математики сучасності та їх відкриття", Вікторія Протасова "Задача «Про пакування куль»", Світлана Дзяловська "Відкриття жінок-науковиць, які змінили світ красою і розумом" та інші.

Активну участь в обговорені доповідей учасників взяли і співробітники кафедри, зокрема д. пед. н., доц., професор кафедри Тетяна Годованюк, к. пед. н., ст. викладач Дарія Возносименко, к. пед. н., доцент кафедри Людмила Благодир та викладач Сергій Рудницький.

Логічним завершенням роботи конференції стало підведення підсумків  та вручення електронних сертифікатів учасникам.

Дякуємо всі учасникам! До нових зустрічей у наступному році!