Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Перше лекційне заняття з «Аналітичної геометрії та лінійної алгебри» для першокурсників

Сучасний темп життя вимагає кардинальних змін у всьому, і в освіті тим паче.

   Ще донедавна багато із нас вважали, що дистанційне навчання існує десь у паралельному Всесвіті, але вже зараз важко уявити наше освітнє життя без Zoom, Google Meet та інших дистанційних платформ для надання якісних освітніх послуг. 

   З огляду на карантинні умови та дистанційне навчання в університеті, декан факультету, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна Махомета 17 вересня 2020 року провела перше леційне заняття з навчальної дисципліни «Аналітична геометрія та лінійна алгебра» для студентів першого курсу ОС «Бакалавр» на базі Центру новітніх освітніх технологій «USPUEcosystem» в онлайн-режимі за допомогою платформи Google Meet. Крім здобувачів освіти на занятті були присутні заступник декана з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Тягай,  завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва, викладач цієї ж кафедри Максим Ковтанюк та інженер-програміст Руслан Міщеряков.

   Під час заняття студенти мали можливість відчути атмосферу «живого» спілкування та різноманітності використання сучасних інноваційних засобів навчання. Вирішенню даної проблеми викладачем сприяло використання начальних зон Центру, що забезпечило активізації навчально-пізнавальної діяльності здобувачів освіти. Робота в зонах організовувалась завдяки вдалому використанню лектором інтерактивного дисплею,  інтерактивної дошки та вебкамери, які паралельно були підключені до платформи  Google Meet.   Завдяки цим технічним засобам студенти мали можливість переміщуватися по навчальних зонах та взаємодіяти не лише з викладачем, а й один з одним.

  На завершальному етапі лекції зі студентами було проведено рефлексію за допомогою стильного онлайн-сервісу для проведення опитування та голосування в режимі реального часу Mentimeter.com.

Заняття пройшло в теплій, доброзичливій атмосфері!