Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Науково-методичний семінар

НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР
ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ ДО ВАЛЕОЛОГІЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ
Визначальним показником суспільного та економічного розвитку держави є здоров’я нації. Саме тому збереження і зміцнення здоров’я  молодого покоління, що викликає особливу занепокоєність, є однією із ключових проблем сучасного суспільства.
Важливу роль у формуванні здорового способу життя молоді відіграє сучасна школа. Державна політика, спрямована на забезпечення в кожному закладі загальної середньої освіти відповідних умов для розвитку здорової особистості учня, реалізується, перш за все, через освітню діяльність учителя. У такому разі, перед педагогічними закладами вищої освіти сьогодні постає важливе завдання щодо підготовки майбутніх учителів, здатних виховувати в учнів ціннісне ставлення до власного здоров’я та здоров’я тих, хто оточує.
25 травня 2021 року  доктором філософії, доцентом кафедри вищої математики та методики навчання математики  Дарією Возносименко було проведено науково-методичний семінар «Особливості підготовки майбутніх учителів математики до валеологічного виховання учнів у процесі навчання математики».
Під час семінару було розкрито особливості реалізації практичної підготовки майбутніх учителів математики щодо валеологічного виховання учнів на уроках математики та зазначено, що така підготовка має здійснюватися у трьох напрямах: під час аудиторної роботи, позааудиторної роботи та під час проходження студентами педагогічної практики.
По завершенню доповіді учасниками семінару відбулося жваве обговорення особливостей підготовки майбутніх учителів математики до валеологічного виховання учнів у процесі навчання  не лише методичних дисциплін, а й суто математичних. Дякуємо усім за активну участь та бажаємо міцного здоров’я!