Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Підсумки конференції «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ» 2022

16 листопада на факультеті фізики математики та інформатики  було проведено ІХ студентську-учнівську науково-практичну конференцію «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ». Робота  конференції «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ»  розпочалася з вітального слова заступника декана з наукової роботи  доктора педагогічних наук, професора Галини ТКАЧУК та завідувача кафедри вищої математики та методики навчання математики кандидата фізико-математичних наук Тетяни ПОЛІЩУК.
Робота була організована віддалено за допомогою платформи Google Meet. Конференція була організована за двома тематичними напрямами: «Математика у побуті» та «Математика на захисті країни». 
В умовах широкомасштабної відкритої агресії проти нашої держави, учасниками конференції стало понад 40 учнів закладів загальної середньої освіти та студентів закладів вищої освіти. Географія учасників охоплювала Черкаську, Одеську та Кіровоградську області.
Під час конференції, великий інтерес в учасників викликали доповіді Кожарко Софії та Обляк Анастасії «Навіщо ми вивчаємо математику?» (учениці 5 класу Біляївського ліцею №2 Біляївської міської ради Одеського району Одеської області), Білоусової Катерини «Математика у боротьбі із організованою злочинністю» (студентка 14 групи, ФФМІ),  Колісніченко Станіслава «Мистецтво та математика» (учень 6-В класу Опорного закладу «Бритівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області), Ярової Оксани «Математика на  кожному кроці» (учениця 11 класу Уманського ліцею № 3 Уманської міської ради Черкаської області) та  Нефедової Марини  «Снайперська математика» (студентка 22 групи, ФФМІ).
Доповіді всіх учасників були дуже цікавими та змістовними.
Щиро дякуємо всім учасникам, науковим керівникам за наполегливу та плідну наукову роботу. Бажаємо всім учасникам подальших успіхів та натхнення для досягнення нових наукових вершин. До нових зустрічей у наступному році!