Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Тиждень математики 2022

З 14  по 18 листопада 2022 року колективом кафедри вищої математики та методики навчання математики було організовано та проведено ТИДЖЕНЬ МАТЕМАТИКИ.

У рамках ТИЖНЯ відбулися онлайн-конкурси  з логічних завдань і математичних мемів, ІХ студентсько-учнівська науково-практична конференція "МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ" та  розважальний захід "МАТЕМАТИЧНА ПЕКЕЛЬНА КУХНЯ".

Онлайн конкурси стартували 14 листопада та тривали до 17 листопада 2022 року. У конкурсах прийняли участь студенти всіх спеціальностей факультету фізики математики та інформатики. Учасники, проявили неабияку активність розробивши велику кількість мемів, що стосуються елементарної математики та, подекуди, дисциплін вищої математики.

Заздалегідь були визначені правила за якими створюються меми, проте на форми не було обмежень, тому роботи були представлені у вигляді картинок, відеороликів, звукових файлів тощо.

Серед великої кількості учасників було обрано переможців конкурсу, а саме:

І місце отримав студент І курсу 12 групи Куліш Сергій,

ІІ місце – студентка ІІІ курсу 32 групи Поліщук Інна,

ІІІ місце отримала студентка І курсу 12 групи Білан Діана.

У конкурсі з логічних завдань також маємо переможців, а саме: 

І місце отримав студент І курсу 12 групи Куліш Сергій,

ІІ місце – студентка IV курсу, 44 групи Іванченко Євгенія.

Робота  конференції «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ» була організована віддалено за допомогою платформи Google Meet у межах тематичних напрямків: Математика у побуті та Математика на захисті країни.

Конференція була організована за двома тематичними напрямами: «Математика у побуті» та «Математика на захисті країни». 

В умовах широкомасштабної відкритої агресії проти нашої держави, учасниками конференції стало понад 40 учнів закладів загальної середньої освіти та студентів закладів вищої освіти. Географія учасників охоплювала Черкаську, Одеську та Кіровоградську області.  Доповіді всіх учасників були дуже цікавими та змістовними. 

Під час позааудиторного заходу «Математична пекельньна кухня» змагалися дві команди: команда студентів першого курсу «Жовті» та команда студентів другого курсу «Піфагор». Команда-переможець спробувала «приготувати» коктейль «Математична ілюзія» зігравши з командою викладачів кафедри вищої математики та методики навчання математики. 

Логічним завершенням ТИЖНЯ стало підведення підсумків та вручення нагород та призів переможцям конкурсів, електронних сертифікатів учасникам конференції.

Бажаємо всім учасникам подальших успіхів та натхнення для досягнення нових наукових вершин. До нових зустрічей у наступному році! Все буде УКРАЇНА!!!