Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Роботу курсів у 2023 році розпочато

 06 лютого 2023 року стартували 30-ти годинні курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників з математики.

 Першими розпочали роботу курси за напрямом: Організація освітньої діяльності у ЗЗСО згідно Концепції НУШ. Тема: Розвиток критичного та креативного мислення учнів у новій школі. Мета: Вдосконалення професiйної майстерностi вчителів у роботі над розвитком критичного та креативного мислення учнів у процесі вивчення математики. Розробник програми: Людмила Благодир – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики.

  Слід відмітити активність всіх слухачів курсів, які виявили інтерес до запропонованого матеріалу згідно програми.

 Проведені майстер-класи збуджували думки та сприяли відчуттям як будуть реагувати та сприймати ті чи інші методики учні на уроках розвитку критичного мислення.

  Особливий інтерес викликали методичні прийоми з розвитку критичного та креативного мислення на кожному уроці, зокрема формування важливого уміння здійснювати самостійно перевірку виконаних завдань різними способами; створення карт знань; використання вчителем на уроках провокативних завдань, з метою провокації на типову помилку; розкриття софізмів та знаходження помилок у міркуваннях; складання синквейну у підсумку вивчення теми; впровадження в навчальний процес мейкерства тощо.

  Важливим етапом у роботі курсів став обмін думками про особливості роботи з розвитку критичного та креативного мислення присутніх педагогічних працівників.

Щиро дякуємо за співпрацю та бажаємо мирного неба!