Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відкрите лекційне заняття

27 квітня 2023 року проведено відкрите лекційне заняття з елементарної математики у 22 та 22а групах факультету фізики, математики та інформатики, які навчаються за ОПП «Середня освіта (Математика. Інформатика)».

В ході тематичної лекції згідно робочої програми дисципліни розкрито тему «Нерівності, що містять знак модуля», викладач – канд. пед. наук, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Людмила Благодир. Заняття відбулося у змішаному режимі. Проведенню лекції-візуалізації з елементами проблемного навчання передувало вивчення тем: «Розв’язування нерівностей методом інтервалів» та «Розв’язування рівнянь, що містять знак модуля», тобто підготовлено міцне підґрунтя для сприйняття основних способів розв’язування нерівностей, що містять знак модуля. Викладачем підібрано теоретичний матеріал, який утримував увагу студентів протягом усього заняття, використовувались сучасні методичні прийоми та стимули для їх активного залучення до освітньої діяльності. У ході заняття здобувачі вищої освіти активно працювали, аналізували, робили висновки, проявляли свідоме розуміння матеріалу. Лекційне заняття проведено згідно структури проведення занять такого типу.

На відкритому занятті були присутні: кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна МАХОМЕТА, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Ірина ТЯГАЙ, кандидат фізико-математичних наук, завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна ПОЛІЩУК, доктор філософії, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Дарія ВОЗНОСИМЕНКО, старший викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Віталій ДУБОВИК, викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Сергій Рудницький, викладачі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій  Максим КОВТАНЮК та Інна КРИВОРУЧКО.