Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Продовження курсів підвищення кваліфікації 2023

У період з 24 по 28 квітня 2023 року тривали курси підвищення кваліфікації для вчителів математики за темою: “Підготовка учнів до тестування з математики за системою Міжнародного дослідження PISA”. Заняття проводив викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Сергій Рудницький.

Особливістю даного курсу є його практична спрямованість. На заняттях було розглянуто основні онлайн-платформи, що містять тренувальні завдання з математичної грамотності, що зустрічалися в дослідженні PISA попередніх років.

Слухачі виявили неабиякий інтерес та зосередженість при навчанні, оскільки результати міжнародного дослідження використовують для прийняття обґрунтованих політичних рішень у галузі національної освіти.

Значна увага була приділена дослідженню способів розв’язування завдань з математики. В результаті такої практики слухачі можуть зробити висновки та вдосконалити власну педагогічну майстерність, впроваджуючи в навчальний процес компетентнісно орієнтовані завдання.

Слухачі відмітили сучасну та практичну спрямованість задач з математики PISA, а також вдавалися до конструктивної дискусії щодо відповідності тематики даних завдань навчальній програмі з математики в Україні та шляхів усунення перепон для успішної підготовки підлітків до міжнародного тестування.