Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відбулась гостьова лекція на тему «роль і місце соціально-емоційного навчання на уроках математики»

27 квітня 2023 року  на факультеті фізики, математики та інформатики відбулась гостьова лекція для здобувачів спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) освітніх ступенів “Бакалавр” та “Магістр”.

 

Онлайн-лекцію на тему “Роль і місце соціально-емоційного навчання на уроках математики”  провела  доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри алгебри і методики навчання математики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Любов  МИХАЙЛЕНКО.

Під час лекції Любов МИХАЙЛЕНКО  розповіла про мету та зміст соціально-емоційного навчання (СЕН), сучасні підходи до його реалізації, представила наявні практики впровадження соціально-емоційного навчання на уроках математики.

У ході заняття лекторка надала рекомендації щодо впровадження СЕН на уроках математики. Під час лекції було зазначено, що соціально-емоційне навчання не є панацеєю для всіх проблем у навчанні та житті, але є важливим кроком для створення здорового та гармонійного освітнього середовища; соціально-емоційне навчання може мати позитивний вплив на успішність учнів у школі, на їхнє психічне та фізичне здоров'я, а також на їхній соціальний розвиток; важливою є підготовка та професійний розвиток вчителів для реалізації СЕН на уроках математики.

Велика кількість питань до лекторки  наприкінці зустрічі засвідчила значний інтерес викладачів і студентів до проблеми соціально-емоційного навчання. Усі учасники відзначили актуальність та користь отриманих знань. Проведений захід отримав багато позитивних відгуків.

Дякуємо Любов МИХАЙЛЕНКО за співпрацю! До наступних зустрічей!