Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Бінарне практичне заняття з елементарної математики

11.05.2023 року  проведено бінарне практичне заняття з дисципліни «Елементарна математика» на тему «Розв'язування нерівностей, що містять знак модуля» зі студентами ІІ курсу освітньо-професійної програми Середня освіта (Математика. Інформатика). Викладач кандидат педагогічних наук Людмила БЛАГОДИР.

 Для спільного проведення заняття було запрошено вчительку математики Уманської гімназії №1, спеціаліста першої категорії Тетяну ТКАЧЕНКО.

На початку заняття, згідно структури, Людмилою Благодир було проведено актуалізацію опорних знань, необхідних до вироблення практичних умінь в розв’язуванні нерівностей, що містять знак модуля та нерівностей, що містять модуль під знаком модуля. Практична частину заняття розпочалась  із розв’язування нерівності трьома різними способами. В подальшому ці способи і використовували студенти.

В ході заняття Тетяна Ткаченко звернула увагу на особливості розв’язування деяких видів нерівностей, які зустрічалися здобувачам освіти під час складання ЗНО.

На деяких етапах заняття студенти працювали колективно, на інших індивідуально та самостійно. Слід відмітити, емоційне піднесення, яке панувало в аудиторії, адже таке заняття проводилося вперше. По закінченню заняття було відмічено високий рівень активності студентів та належний рівень засвоєння матеріалу.