Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Зустріч гарантів освітніх програм із здобувачами вищої освіти ос "бакалавр" "магістр" 2023

Традиційно, на початку вересня на факультеті фізики, математики та інформатики відбулася онлайн-зустріч гарантів освітньо-професійних програм.

Так, 11 вересня 2023 року відбулася онлайн-зустріч гарантів освітньо-професійних програм "Середня освіта (Математика)" та "Середня освіта (Математика. інформатика)" із здобувачами вищої освіти першого року навчання освітніх ступенів "магістр" та "бакалавр" денної і заочної форм навчання.  У ході робочої зустрічі декан факультету  к. пед. н., доцент, професор кафедри Тетяна Махомета представила гарантів освітніх програм, які реалізуються кафедрою вищої математики та методики навчання математики, повідомила здобувачів вищої освіти про важливість та необхідність ознайомлення  учасників освітнього процесу з інформацією про освітні програми за якими вони навчаються,  як забезпечується доступ до інформаційних ресурсів щодо освітньої діяльності, порядок внесення своїх зауваження і пропозиції щодо її покращення. Гарант освітньої програми Середня освіта (Математика. Інформатика) к. пед. н., доцент Ірина Тягай детально охарактеризувала предметну галузь та цикли підготовки фахівця, розповіла про основну орієнтацію та фокус освітньої програми і спеціальності. Було зазначено також, що в основі програми лежать сучасні освітні технології та методики формування загальних і професійних компетентностей, моніторингу педагогічної діяльності та аналізу педагогічного досвіду.Гарант освітньої програми Середня освіта (Математика. Інформатика) д. пед. н., професор Тетяна Годованюк акцентувала увагу студентів на таких особливостях освітньої програми, як призначення і роль окремих дисциплін та практик у навчанні,  роль здобувачів вищої освіти у внутрішньому забезпеченні якості освіти, академічну доброчесність. 

Під час зустрічі гарант освітньої програми Середня освіта (Математика) к. фіз.-мат. н. Тетяна Поліщук розповіла студентам про структуру та особливості даної освітньої програми, звернувши особливу увагу на питання працевлаштування та подальшого навчання, національної та міжнародної академічної кредитної мобільності, надала детальну характеристику механізму формування компетентностей та програмних результатів навчання. Також у процесі спілкування було окреслено можливості перезарахування результатів здобутих у неформальній та інформальній освіті під час вивчення обов’язкових освітніх компонент та дисциплін вільного вибору студентів. Окрім того, вона наголосила на тому, що здобувачі вищої освіти мають можливість долучатись до розгляду освітньої програми за якою навчаються та вносити свої зауваження і пропозиції з метою  покращення якості підготовки професіоналів.Заступник декана по впровадженню ІКТ на факультеті Сергій ПАРШУКОВ познайомив студентів з інформаційно-освітнім середовищем Moodle та показав як працювати з даною платформою.Після ознайомлення здобувачів вищої освіти з освітніми програмами було проведено обговорення їх змісту, зокрема щодо їх прав, обов’язків і відповідальності. Гаратни відповіли на запитання студентів та запросили активно долучатися до формування освітніх компонентів вільного вибору студентів задля підвищення якості освітніх послуг.