Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Ювілейна конференція "Математика в житті людини"

9 листопада 2023 року на факультеті фізики математики та інформатики  було проведено Х ювілейну студентську-учнівську науково-практичну конференцію «МАТЕМАТИКА В ЖИТТІ ЛЮДИНИ». Робота  конференції розпочалася з вітального слова декана факультету фізики, математики та інформатики, кандидата педагогічних наук, професора Тетяни МАХОМЕТИ та завідувача кафедри вищої математики та методики навчання математики, кандидата фізико-математичних наук Тетяни ПОЛІЩУК.

Робота була організована в змішаному форматі: у 314 аудиторії ФФМІ та за допомогою платформи Google Meet. Конференція передбачала три тематичні напрями: «Математика в мистецтві та архітектурі», «Математика на захисті країни» та «Математика в моєму житті (власні історії)».

В умовах широкомасштабної відкритої агресії проти нашої держави, учасниками конференції стало понад 40 учнів закладів загальної середньої освіти та студентів закладів вищої освіти. Географія учасників охоплювала Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Кіровоградську, Сумську та Черкаську області.

Під час конференції три доповідачі виступили в аудиторії на факультеті фізики, математики та інформатики: Бербец Денис «Математика в мистецтві та архітектурі» (учень Уманського ліцея №3), Мельник Владислав «Роль математики в розвитку авіації XX-XXI століть» (учень 8 класу Уманської гімназії №7), Степанов Мирослав «Шифрування даних методами лінійної алгебри» (студент 12 групи, ФФМІ).

Також було заслухано ряд доповідей в онлайн-форматі: Гережа Анна, Дубина Софія, Кулинич Ірина та Яременко Ілона «Математика в мистецтві та архітектурі» (учениці Сушківського ліцею Дмитрушківської сільської ради Уманського району), Когут Вікторія «Математика задля майбутнього» (учениці Кузьминогребельського ліцею Христинівської міської ради Черкаської області), Мельник Мар’яна «Математика на захисті країни» (учениця 10 класу Сушківського ліцею Дмитрушківської сільської ради Уманського району), Снітько Мирослава «Золотий перетин у природі та мистецтві» (учениця Куцеволівського ліцею Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області), Волосажир Діана «Математика у військовій справі» (студентка-магістрантка з-252 групи, ФФМІ), Тишнюк Діана «Мелодія числа пі» (студентка-магістрантка з-262 групи, ФФМІ).

Після доповідей кожного із учасників відбувалось жваве та зацікавлене обговорення результатів презентації виступу.

Щиро дякуємо всім учасникам, науковим керівникам за наполегливу та плідну наукову роботу. Бажаємо всім учасникам досягнення нових висот у науці та легкого пошуку натхнення для подальших успіхів.