Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відбувся майстер-клас «Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики»

14 грудня 2023 року для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітніми програмами Середня освіта (Математика) та Середня освіта (Математика. Інформатика) факультету фізики, математики та інформатики проведено майстер-клас ПОТАПОВОЮ Оксаною Олександрівноювчителем математики І категорії, Тальнівського навчально-виховного комплексу «загально-освітня школа І-ІІІ ступенів  №1 гімназія». Тема – «Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики».  Даний майстер-клас спрямований на підсилення та покращення компетентностей практичної підготовки здобувачів  вищої  освіти.

Оксана Олександрівна  наголосила, що освітній процес відповідно до Концепції НУШ та Державного стандарту базової середньої освіти, базується на компететнісному підході та передбачає формування ключових компетентностей учнів. Зазначила, що математична освіта відіграє важливу роль у формуванні ключових компетентностей учнів, оскільки математика виявляється не лише фундаментальною наукою, але й інструментом для розвитку інтелектуальних та практичних навичок.

На конкретних прикладах Оксана Олександрівна  продемонструвала студентам приклади формування ключових компетентностей на уроках математики.

Оксана Олександрівна зазначила, що компетентнісно-орієнтовані завдання можуть використовуватися на уроках різних типів: вивчення нового матеріалу, закріплення знань, комплексного застосування знань, узагальнення та систематизації знань, контролю, оцінки і корекції.

В обговоренні питання також взяли участь завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики  Тетяна ПОЛІЩУК та методист Дарія ВОЗНОСИМЕНКО.

Захід пройшов у затишній атмосфері, було багато живого спілкування, студенти ставили цікаві й конструктивні питання, та отримали багато цікавої інформації.