Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відкрите заняття на тему «Арифметична та геометрична прогресії»

19.12.2023 р. викладачем кафедри вищої математики та методики навчання математики Віталієм Дубовиком було проведено відкрите заняття зі студентами І курсу з дисципліни «Елементарна математика».

 Тема заняття «Арифметична та геометрична прогресії» було проведено у контексті історичних задач. Так, було створено онлайновий сервіс «Стрічка часу» на якій викладачем було запропоновано історичні задачі із даної теми у хронологічному порядку їх створення.

На початку заняття викладач провів актуалізацію опорних знань за допомогою сервісу LearningApp. Студенти виконували вправу «Створи пару», що неаби як сприяло зацікавленості студентів.

Під час формування практичних вмінь та навичок були розглянуті розв’язки історичних задач, які запропоновані у «Стрічці часу». Студентам пропонувалося самостійно розв’язувати задачі та обговорювати розв’язки із іншими студентами та викладачем, що значно активізувало пізнавальну діяльність студентів.

По завершенні студенти виконували завдання математичного диктанту для закріплення засвоєння матеріалу, узагальнення і систематизації знань.

Студенти активно працювали на занятті, долучалися до спільного обговорення розв’язків, творчо та креативно підходили до виконання завдань, проявили свідоме розуміння матеріалу. Заняття пройшло у доброзичливій, невимушеній атмосфері,  високо оцінене колегами та отримало схвальні відгуки від присутніх: викладача кафедри вищої математики та методики навчання математики Сергія Рудницького та викладача цієї ж кафедри Грунник Світлани. По завершенні заняття присутні активно долучилися до обговорення та аналізу заняття.