Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Організація дослідницької діяльності учнів у процесі навчання математики

22 лютого 2024 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбулась гостьова лекція для здобувачів вищої освіти ОПП Середня освіта (Математика. Інформатика)», «Середня освіта (Математика)» ОС «Бакалавр» та «Магістр». 

 Онлайн-лекцію на тему “Discovery Learning and Problem Solving for Middle and High School Mathematics” (“Організація дослідницької діяльності учнів у процесі навчання математики”) провела Larisa Bukalov - вчителька математики Bayside High School, викладачка методики навчання математики Turo University в Нью-Йорку, авторкa підручників із алгебри та посібників із методики навчання математики у Сполучених Штатах Америки, офіційний представник Математичної Асоціації Америки в Україні. 

Larisa Bukalov ознайомила слухачів із теоретичним аспектом дослідницької діяльності учнів у процесі навчання математики, яка спрямована на пошук, вивчення й пояснення математичних фактів для здобуття й систематизації суб’єктивно нових знань і способів їх використання на практиці. Практичною частиною лекції стала демонстрація розроблених завдань дослідницького характеру  з математики на платформі Desmos. Здобувачі вищої освіти, активно виконували практичні завдання, будували моделі математичних фігур із підручних матеріалів (спагетті, м’які цукерки, зубочистки, маршмеллоу).

Під час лекції розгорнулася жвава дискусія й рефлексія за участі викладачів і студентів. Це було цікаво, емоційно, пізнавально й корисно! Викладачі-методисти, студенти висловили вдячність Larisa Bukalov за актуальну й змістовну лекцію, яка мотивувала студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.

Дякуємо Пані Ларисі Bukalov за плідну науково-методичну співпрацю! До наступних зустрічей!