Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відкрите заняття з "Математичного аналізу" 2024

12 березня 2024 року викладачем кафедри Тетяною Поліщук було проведено  відкрите (конкурсне) лекційне заняття  на тему "Застосування визначеного інтеграла" зі студентами  1-го курсу  з дисципліни "Математичний аналіз".

 Лекція націлена на  Головна мета лекції – формування у здобувачів вищої освіти базових теоретичних знань щодо широкого застосування визначених інтегралів та поглибити й розширити знання майбутніх учителів фізики, математики та інформатики про визначений інтеграл; показати його місце і значення при розв’язанні задач фізичного, економічного, геометричного змісту.

Лекційне заняття було проведено у змішаному режимі.  Лектором представлено цікавий ілюстративний матеріал, вдало використано технічні засоби.

Загалом лекція досягла своєї мети, проведена на високому науково-методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи. Студенти проявили активність та  долучалися до спільного обговорення. Заняття пройшло у доброзичливій, невимушеній атмосфері,  високо оцінене колегами та отримало схвальні відгуки від присутніх. По завершенні заняття присутні активно долучилися до обговорення та аналізу заняття. Під час обговорення всі виступаючі відзначили високий науково-методичний рівень проведеної лекції, її актуальність, прикладний характер, фаховість, доступність та легкість розуміння.