Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Відкрите заняття з МНМ

21 травня  2024 року для здобувачів вищої освіти І курсу ОС «Магістр» ОПП «Середня освіта (Математика)» заочної форми навчання було проведено відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методика навчання математики» на тему «Математика в 5-6 класах, цілі і зміст вивчення, вимоги до математичної підготовки учнів. Аналіз альтернативних підручників з математики для учнів 5-6 класів». Заняття провела доктор філософії, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Дарія ВОЗНОСИМЕНКО.

 Заняття відбулося в дистанційному режимі. На початку заняття викладач повідомила тему заняття та зазначила особливості його проведення. Для актуалізації знань здобувачів було проведено вікторину в середовищі Mentimeter, де студенти продемонстрували свою обізнаність щодо цінностей та ключових компетентностей визначених у Державному стандарті базової середньої освіти.

Під час заняття здобувачі ознайомилися із метою математичної освітньої галузі «розвиток особистості учня через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими ключовими компетентностями для успішної освітньої та подальшої професійної діяльності впродовж життя, що передбачає засвоєння системи знань, удосконалення вміння розв’язувати математичні та практичні задачі; розвиток логічного мислення та психічних властивостей особистості; розуміння можливостей застосування математики в особистому та суспільному житті». Викладач ознайомив студентів із презентаціями модельних навчальних програм, структурою та змістом, а також із підручниками з математики для учнів 5-6 класів

На відкритому занятті були присутні викладачі кафедри вищої математики та методики навчання математики  – Тетяна ПОЛІЩУКТетяна МАХОМЕТА, Ірина ТЯГАЙ, Сергій РУДНИЦЬКИЙ, Світлана ГРУННИК, які оцінили заняття на високому науково-методичному рівні.