Кафедра вищої математики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ТА

                             МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ

  

Науково-практична конференція «Історія науки майбутньому вчителеві'2020»

Майбутні вчителі – це українська еліта освіти завтрашнього дня. Знання історії науки безперечно впливає на формування їх світогляду, фахової та загальної культури. Так, 15 – 16 квітня на факультеті фізики, математики та інформатики відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «ІСТОРІЯ НАУКИ – МАЙБУТНЬОМУ ВЧИТЕЛЕВІ ' 2020 «Аксіологічний потенціал історії науки»». Ув’язку із продовженням карантину взяти участь у конференції можна було лише заочно, але це не стало на заваді учасникам. Участь у конференції брали студенти  із 7 вищих навчальних закладів України. Робота конференції проходила за такими секціями:
1. Ціннісні аспекти історії наук у викладанні дисциплін природничого циклу.
2. Актуалізація аксіологічного потенціалу історії фізики в освітньому процесі.
3. Аксіологічний потенціал математики та історії математики.
4. Реалізація аксіологічного підходу в освітньому процесі засобами ІКТ.
Активними учасниками конференції стали здобувачі вищої освіти нашого університету та Київського національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова,  Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, Житомирського державного університету імені Івана Франка, та Бердянського державного педагогічного університету.
За підсумками конференції формується збірник матеріалів, електронну версію якого буде розміщено на сайті кафедри вищої математики та методики навчання математики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а також разом із сертифікатами про участь буде надіслано авторам після завершення карантину..
Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку співорганізаторам та усім учасникам конференції й налаштований на продовження співпраці в різноманітних наукових проєктах.
 
Матеріали конференції можна переглянути за посиланням:

https://kvm.udpu.edu.ua/ua/konferentsii/vseukrainska-studentska-naukovo-praktychna-konferentsiia-aksiolohichnyy-potentsial-istoriyi-nauky-2020-r/materialy-konferentsii